DELUCCA'dan Tarifler

Fındık Kremalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı fındık kreması
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Kreması için:

  • 1/2 su bardağı fındık kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Fırını 180 derecede ön ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Bir karıştırma kabında tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Fındık kremasını ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Unu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur birleşene kadar karıştırın, ancak fazla yoğurmayın.
  5. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurları hafifçe bastırarak kurabiye şeklini verin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika veya hafif altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve tamamen soğumalarını sağlayın.
  9. Kreması için, fındık kremasını ve pudra şekerini bir kasede iyice karıştırın.
  10. Soğuyan kurabiyelerin yarısının alt kısmına hazırladığınız fındık kremasını sürün. Diğer yarısını üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırarak birleştirin.
  11. Üzerlerini isterseniz dövülmüş fındıkla süsleyebilirsiniz.
  12. Afiyetle tüketebilirsiniz! Fındık kremalı kurabiyelerinizi bir hava geçirmez kapta saklayarak tazeliklerini koruyabilirsiniz.

Bu tarif, fındık kremasının muhteşem lezzetini kurabiyelerle birleştirerek enfes bir tat elde etmenizi sağlayacak. Keyifli atıştırmalar!