DELUCCA'dan Tarifler

Yılbaşı Kurabiyesi

De Lucca Yılbaşı Kurabiyesi

Yeni Yıl’a sayılı günler kaldı! 🎄 Yılbaşı kurabiyesi olmadan bir Yeni Yıl düşünmek mümkün değil elbette. Öyleyse malzemelerinizi hazırlayın, bugün Yılbaşı Kurabiyesi yapıyoruz! 🍪

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 270 gr un
  • Yarın çay kaşığı tuz
  • ½ oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 150 gr toz şeker
  • ½ çay kaşığı vanilya ekstratı
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 10-15 damla likit gıda boyası (istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz)

Fırınınızı 350°C’de önceden ısıtın. Orta boy bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Büyük boy bir kapta margarin ve toz şekeri kremsi ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın (hamur yoğurma makinesi kullanıyorsanız orta-hızlı seviyede 4 dakika karıştırmanız yeterli olacaktır). Karışımınız kremsi kıvam aldıktan sonra yumurtayı ve vanilya özünü ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın. Kuru malzemelerinizi margarin-şeker karışımınıza ekleyip, iyice karıştırın. Hamurunuzu 3 farklı kaba bölün; 2 kap için dilediğiniz gıda boyasını ekleyin ve iyice karıştırın. Hamurlarınızı açtıktan sonra dilediğiniz kurabiye kalıbı ile şekillendirin; ardından yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yılbaşı kurabiyeleriniz bitmek üzere! 

13-15 dakika kadar kurabiyelerinizi pişirin. Tamamen piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Not: Dilediğiniz De Lucca ürününü eriterek kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz.